Aklım Bir Karış Havada

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uçuş Harekat Yöneticiliği bölümü Türk Sivil Havacılık Tarihine Damgasını Vuran Uçak Kazaları adlı kitabın genç yazarı ünlü Youtuber Kerem Gök'ü konuk etti. Oldukça samimi bir havada geçen #AklımBirKarışHavada söyleşisinin en ilgi geçen noktası ise aslında Havacılık sektöründe bir pilot ya da Uçuş Harekat Görevlisi olmamasına rağmen Kerem Gök'ün bu sektöre olan ilgisi ve bu bağlamda Havacılık ile ilgili edindiği bilgileri çağın en hızlı iletişim aracı olan bilişim sayesinde nasıl pazarladığını, paylaştığını ve ileri de Havacılık ile ilgili bilgi edinimlerini nasıl paylaştığı konusunda bilgi vermesiydi.

Kerem Gök'ü sadece bir youtuber olarak nitelendirmek çok yanlış olur kanaatindeyim. O aslında sektörel anlamda bir Sivil Havacı, çünkü onun kendini bizlere yansıttığı nokta Havacılık. Aklım Bir Karış Havada söyleşisinde Havacılık sektörüyle ilgili yazmaya uçaklara olan merakının başlamasının öncülük ettiğini, sonrasında Uçak Kazalarıyla ilgili internet üzerinden neredeyse ulaşmadığı kaynak kalmadığını, her araştırdığı uçak kazasında farklı bilgiler ve deneyimler edindiğini sonrasında Türkiye'deki Uçak Kazalarıyla ilgili bir kitabın yokluğundan sebep bu kitabı yazmaya karar verdiğini anlattı. 1909-2009 yılları arasında Türkiye'de gerçekleşen tüm uçak kazalarına değinen Kerem Gök, söyleşiye katılan İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencilerine imzalı kitabını takdim etti. Soru cevap şeklinde gerçekleşen söyleşi, son yılların en çok tercih edilen Sivil Havacılık Bölüm öğrencilerinin Havacılık sektörüne olan ilgilerinin bir yansıması şeklindeydi.


Kerem Gök ikinci kitabı hakkında ise Dünya Tarihindeki Uçak Kazalarını konu alacağı ve Soğuk Savaş Dönemlerine kadar bir çok tarihi bilgiyle harmanlayıp, temel bir eser niteliğinde okuyucuya sunacağı bilgisini paylaştı.

Kitap projeleri dışında bir de Uçak kazalarını konu alan bir film düşüncesinde olduğunu fakat bunun kısa vadede gerçekleşmesinin zor olduğunu belirtti. Bizler Havacılığı bir tutku olarak hayatımızda konumlandırdığımız için Kerem Gök'ü takibe devam ediyoruz, ister Kule'de ister Apronda ya da Pist kenarında ama hep Aklımız Bir Karış Havada bu arada Kerem Gök'e buradan soruyorum 1 Karış kaç feet eder :)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gerçek Kuzey, Manyetik Kuzey, Pusula Kuzeyi

VFR ve IFR nedir?

QNH ve QFE basınçları ne anlama gelir hangi ülkeler QNH kullanmazlar.